vrijdag 19 april 2013

werk werk werk :)

hoi iedereen,

alweer eventjes geleden maar de tijd vliegt hier echt. En ik verveel me nog steeds niet. En het drinkt hoe langer hoe meer door dat er nog slechts enkele weekjes overblijven :( snif snif

De afgelopen weken weer flink gewerkt. Nog steeds in de sonrisa naranja.

Donderdag 4 april was het de casa abierta en campana medica. Op donderdag werden er enkel lessen gegeven. Iedereen had wel iets voorbereid. Er waren lessen over tandenpoetsen, bloeddruk, vaccins en nog veel meer. Ook wij waren van de partij natuurlijk. Wij hebben de thema's gezonde voeding en EHBO onder de loep genomen. Vooral de voormiddag was goed bezet. Mensen liepen heen en weer en wij natuurlijk ook om aan iedereen de lessen te kunnen geven. Mensen die alles volgden konden namelijk een gratis consult voor de volgende dag krijgen. En daar was zeer veel belangstelling voor. Er waren zeker een 70 a 80 personen. Ook zaterdag waren er gratis consulten. Iets wat zeker ook nodig is in deze wijk. Deze bevind zich namelijk op een heuvel. En helemaal boven wonen zelfs nog mensen in een rieten paalwoning.

's middags werden we uitgenodigd om te blijven eten yummieeee :) de namiddag liep iets chaotischer. De meesten mensen werden wat ongeduldig vooral dan de kinderen. Na nog enkele lesjes volgde er een toneeltje door de kindjes van het zomerschooltje. Roodkapje bestaat hier ook :)
Daarna kregen alle kindjes hun mapje met knutselwerkjes mee naar huis en ze kregen zelfs een diploma. Ook de leerlingen van de verplegingscursus kregen hun diploma. Iedereen dus zeer trots. Toen werden dan eindelijk de consulten uitgedeeld. Een mooie afsluiter van een vruchtbare dag :)

aandachtig publiek

de juffrouw!!!!



paalwoningen




na de les maar aan het babysitten geslagen




roodkapje

De donderdag erop hadden we dan onze zwangerschapsdag georganiseerd. We hebben lessen gegeven over de zwangerschap, bevalling, borstvoeding, flesvoeding, postpartum, babybadje en nog veel meer. Ondanks dat we zeer veel reclame gemaakt hebben waren er maar 4 mamatjes maar het was wel een zeer leuke voormiddag. Op het einde hebben we dan ook afgesloten met een rondleiding in het kleine verloskamer van de sonrisa. En hebben we met de doptone de harttoontjes van enkele babytjes gezocht.

De studenten die hier momenteel stage doen hebben ook een les voorbereid. Hun les ging over de menstruele cyclus en anticonceptie. Daar zijn we dus vol belangstelling naar gaan luisteren. Britte, Eva, Sien en Emma hadden ook 1000 condooms en 1000 folders mee om uit te delen. Gisteren zijn we dan met ze'n allen dieper in de wijk getrokken om deze te gaan uitdelen. Zeer leuk om te doen. En om de wijk veilig te kunnen verkennen (we hadden namelijk enkele bodyguards mee). Enkel jammer dat de zon zo hard scheen. Ik ben zoals gewoonlijk dus weer flink verbrand :p
De condooms en de folders werden met belangstelling en stiekeme lachjes ontvangen.


Het zijn dus enkele drukke weken geweest. Maar geen nood er was ook nog genoeg tijd om te ontspannen... (wordt vervolgd)

besosss

2 opmerkingen:

  1. Ferm! Respect!
    Nooit gedacht van jou ooit in een onderwijsfunctie te zien floreren! ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben fier om een nicht te hebben die zo opgaat in het helpen van mensen. Top Ayla groetjes

    Elke

    BeantwoordenVerwijderen